Saapuminen satamaan

Saapuminen maitse

Satama-alueelle pyrkivän tulee ilmoittautua kulunvalvontaan saapuessaan satamaportille. Ilmoittautuminen tehdään soittamalla opastetaulussa olevaan numeroon. Kulunvalvonta neuvoo asioivaa perille. Port of Tolkkinen sijaitsee Porvoossa ja vain noin 5,5 kilometrin päässä Helsinki–Kotka moottoritietä (E18). Satamasta on hyvät tieyhteydet muualle Suomeen ja keskeisille teollisuusalueille. Esimerkiksi matkaa Kehä III:lle on vain noin 34 kilometriä.

Saapuminen mereltä

Tolkkisiin johtaa 7,20 m syvä väylä. Väylä on liikennöitävissä vuoden ympäri ja vieressä sijaitseva Sköldvikin vilkkaasti liikennöity öljysatama auttaa pitämään jääolosuhteet suotuisina. Luotsinkäyttöön velvoitetut alukset ottavat luotsin 60 02,60′ N / 25 33,80′ Emäsalon N luotsipaikalta.

Luotsin tilaa alus tai sen edustaja. Varustamon, laivaajan, lastin vastaanottojan tai näiden edustajien on tehtävä ennakkoilmoitus odotettavissa olevasta aluksesta/lastista niin ajoissa kuin mahdollista ja viimeistään noin viikkoa ennen laivausta, jotta aluksen sijoittaminen satamaan ja lastinkäsittely voidaan järjestää.

Satamaan saapuvan aluksen tai sen edustajan on annettava ennakkotieto aluksen saapumisesta niin aikaisin kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 24 h ennen aluksen saapumista. Ennakkotieto annetaan osoitteeseen info[a]portoftolkkinen.fi tai puhelimitse numeroon +358 19 521 1111.